Archiwum » Oświadczenie Zarządu GSM

OŚWIADCZENIE
Zarządu Górniczej Spółdzielni Mieszkaniowej

Zarząd Górniczej Spółdzielni Mieszkaniowej informuje i oświadcza, że sprzeciwia się działaniom PiS Jastrzębie-Zdrój, skierowanym przeciw Górniczej Spółdzielni Mieszkaniowej.

PiS Jastrzębie-Zdrój po raz kolejny organizuje konferencję prasową w sprawach firmy, która jest prywatną własnością członków spółdzielni. Stawiliśmy się na tym dziwnym spotkaniu tylko i wyłącznie z szacunku dla członków i mieszkańców naszych zasobów. Podczas poprzednich jak i w czasie ostatniej konferencji były przedstawiane półprawdy, nieprawdy i kłamstwa na nasz temat. Chcieliśmy na bieżąco zdementować informacje, najczęściej nieprawdziwe  lub wręcz kłamliwe na temat GSM, podawane przez Organizatora konferencji prasowej. Jednak nam to uniemożliwiono wyłączając kamery i uciekając z sali przed naszymi pytaniami.

Oświadczamy, że na takie działanie nie ma z naszej strony zgody. Zrobimy wszystko aby uchronić Górniczą Spółdzielnię Mieszkaniową od zapędów ludzi, którzy od lat próbują wprowadzić destabilizację, zamęt i destrukcję. Szerzą kłamstwa tak, aby wywołać chaos i dezinformację wśród jej członków czy też pracowników.

Tym oświadczeniem zwracamy się zarówno do Przewodniczącego Rady Miasta, członków Rady Miasta o powstrzymanie zapędów pana Matusiaka mających na celu destabilizację w GSM i próby przejmowania prywatnej własności przez partię zwaną "PiS Jastrzębie-Zdrój".

Jako Zarząd GSM zapewniamy, że będziemy pilnie przyglądać się poczynaniom ludzi, którzy organizują tzw. "konferencje", ich przybocznym i dostarczycielom tanich sensacji.

Z wyrazami szacunku dla mieszkańców GSM

Zarząd